Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.11.2022 11:26

Sociālā darba speciālisti un studenti piedalās starptautiskā simpozijā

Piektdien, 25. novembrī, tiešsaistē zoom platformā notiek sociālā darba izglītotāju un praktiķu simpozijs "Social Work in a Changing World: the Power of Care and Participation" Liepājas Universitātei sadarbībā ar Marijampoles Lietišķo zinātņu universitāti. Simpozija dalībvalstis – Latvija, Lietuva, Turcija, Slovēnija, Čehija.

Liepājas Universitāti šajā pasākumā pārstāv studiju virziena "Sociālā labklājība" vadītāja Santa Striguna un Izglītības zinātņu institūta pētniece Svetlana Lanka, daloties pieredzē par sociālo darbinieku izglītošanu un izaicinājumiem Liepājas Universitātē, kā arī jomas profesionāle un Pedagoģijas un sociālā dara fakultātes lektore Madara Lapsa, aktualizējot praktiskos aspektus sociālajā darbā ar atkarīgām un līdzatkarīgām personām un pieredzi resursu centrā sievietēm "Marta".

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektore Svetlana Lanka saka: “Simpozijs ir iespēja zinātniekiem, akadēmiskajam personālam un nozares ekspertiem dalīties par sociālās labklājības un sociālā darba izglītības jomās sasniegto un runāt par izaicinājumiem nozarē. Pozitīvi vērtējams, ka simpozija klausītāji ir arī Liepājas Universitātes studiju programmas ‘’Sociālais darbinieks’’ studējošie. Šī ir laba iespēja studentiem gūt pieredzi par sociālo darbu mūsdienu mainīgajā pasaulē starptautiskā aspektā.”