Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.11.2022 13:36

Saules mūžu Latvijai

Ceturtdien, 17. novembrī, Liepājas Universitātes studenti, mācībspēki un darbinieki pulcējās savas sarkanbaltsarkani rotātās universitātes priekšā, lai godinātu Latvijas Republiku tās proklamēšanas gadadienā.

Pasākumā izskanēja ar Valda Zilvera un Raimonda Tigula kora dziesmas Liepājas Universitātes sieviešu kora “Atbalss” izpildījumā, profesores Ilzes Valces vadībā un TDK “Banga” un VPDK “Bandzenieki” deju kompozīcijas. Deju kolektīvu vadītāja Kristīne Kārkliņa saka: “Šīs dejas mēs izdejojām pirms mēneša kopā ar Brazīlijas latviešiem Ižui pilsētā. Tagad ar lepnumu gribam to parādīt arī kolēģiem Latvijā.”

Savu patriotisko stāstu klātesošajiem pauda Satversmes sapulces priekšsēdētājs Uldis Zupa: “Šajā laikā mēs piespraužam sarkanbaltsarkanās lentītes, aizdedzam lāpas un svinam. Šodien mēs stāvam zem diviem karogiem, un kopš šā gada 24. februāra nekad vairs nebūs tā kā agrāk. Es arī esmu pārdomājis savas attiecības ar savu valsti – vai esmu gatavs “iet un sisties”.  Liepājas Universitātei ir jāatceras, ka izglītība un zinātne dara stiprus. Mīlestība pret savu valsti ir ļoti intīmas sajūtas, ar kurām ir grūti dalīties.”

Pasākumam izskanot, kolēģi pulcējās, lai pārrunātu dzirdēto un dalītos ar saviem svētku plāniem. Liepājas Universitātes pirmā stāva vestibilu svētku rotā bija ietērpusi māksliniece Madara Pilipa-Matisone.

Saules mūžu Latvijai!

Foto ŠEIT.