Jaunumi:

Atpakaļ
Zanda Gūtmane, 14.11.2022 14:07

Humanitāro zinātņu pētnieki piedalās starptautiskās konferencēs

Aizvadītajā nedēļā notika divas starptautiskas zinātniskās konferences humanitārajās zinātnes, kurās tika prezentēti Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docētāju pētījumi, kas izstrādāti  Valsts pētījumu programmā "Letonika",  projektā "Identitāšu ainavas: vēsture, kultūra un vide". 

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Krišjāņa Barona konference "Pieredze pilsētā", kas veltīta pilsētas pētniecībai no folkloristikas un citu humanitāro un mākslas zinātņu nozaru skatupunkta. Ar referātu "Vietas identitāte: Liepājas pieredze divu Gūtmaņu radošajā dzīvē" konferencē piedalījās PhD, docente Sigita Ignatjeva un Dr. philol., asociētā profesore Anda Kuduma. 

Aizvadīta arī Lietuviešu literatūras un folkloras institūta, Lietuviešu Salīdzināmās literatūras asociācijas rīkotā konference "Association of Lithuanian Comparative Literature "Reviving Memory and Overcoming Oblivion: Comparative Aspects" (Atmiņas atdzīvināšana un aizmirstības pārvarēšana: salīdzinošie aspekti), kuras plenārsēdē bija iekļauts Dr. philol., profesores Zandas Gūtmanes priekšlasījums "Possibilities for the study of literary representations of traumatic experiences and memories" (Traumatiskas pieredzes un atmiņu literāro reprezentāciju pētniecības iespējas). Konferencē no dažādiem humanitāro zinātņu skatupunktiem tika risināti mūsdienās īpaši aktuālie atmiņu studiju jautājumi. Konferencē piedalījās pētnieki no Lietuvas, Polijas, Francijas, Ungārijas, Rietumindijas, Gruzijas un Latvijas.