Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.11.2022 10:01

Herberta Erba darbi skatāmi izstādē “Divreiz pa septiņdesmit”

Liepājas Universitātes pasniedzēja mākslinieka Herberta Erba darbi stiklā ir skatāmi galerijā “Romas dārzs” izstādē “Divreiz pa septiņdesmit”, kurā savus darbus izstāda draugi un domubiedri Herberts Erbs un Mārtiņš Zitmanis.

Astoņus gadus Herberts Erbs ir bijis Līvānu stikla fabrikas mākslinieks un radījis dizainu gan vāzēm, gan glāžu komplektiem. Izglītību Herberts Erbs ieguvis gan kā keramiķis, gan stikla mākslinieks, tagad ir Liepājas Universitātes pasniedzējs un pats saka: “Studentiem es mācu pamatus keramikā, bet sirdij tuvāka ir stikla māksla.”

Mākslas akadēmijas Stikla mākslas katedras vadītāja profesore Vineta Groza atzīst: “Herberta darbi ir ar oriģinālu dizainu, sarežģīti veidoti, tie ir vīrišķīgi, labās proporcijās. Herberts domā kā tēlnieks – darbi, kas ir stiklā un akmenī, varētu būt arī formā lieli.”

Ceturtdienas vakarā abi mākslinieki saņēma draugu un kolēģu apsveikumus, laba vēlējumus un ziedus, jo svinami ne tikai Mārtiņi, bet arī abu mākslinieku apaļās jubilejas. Izstāde galerijā “Romas dārzs “ skatāma līdz pat gada beigām, 30. decembrim.

Foto ŠEIT.