Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 20.10.2022 10:06

LiepU pārstāves lasa lekcijas Ižuī Universitātē Brazīlijā

Laikā no 5. līdz 16. oktobrim Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste Ērika Lauberga Erasmus+ mobilitātē viesojās Ižuī (Ijui) Universitātē Brazīlijā, lai lasītu lekcijas, apmainītos pieredzē un kopīgi strādātu pie jauna Erasmus+ mobilitāšu projekta 2023./2024. akadēmiskajam gadam.

Dace Markus nolasīja lekcijas Ižuī Universitātes valodniecības un pedagoģijas maģistra un doktorantūra studentiem par skaņu imitācijām bērnu valodā. Studenti bija atsaucīgi un izrādīja interesei strādāt pie kopīga pētījuma par šo tēmu, ievācot datus Brazīlijā.

Tāpat vizītes laikā notika tikšanās ar Ižuī Universitātes rektori,  IT, biznesa vadības virzienu koordinatoriem. Biznesa inkubatorā tika prezentētas daži Ižuī Universitātes studentu uzņēmumu idejas, savukārt Ižuī pilsētas Domes Izglītības departamentā tika stāstīts par izglītības tendencēm šajā Brazīlijas reģionā.

Ērika Lauberga atzīst: “Šī brauciena pievienotā vērtībā noteikti bija tikšanās ar Latviešu kultūras centra pārstāvjiem. Šajā nelielajā pilsētā dejo latviešu tautu dejas, dzied latviešu valodā. Ļoti gribētos dot iespēju kādam Liepājas Universitātes pētniekam doties uz Ižuī un izpētīt pirms 130 gadiem turp devušos latviešu imigrantu vēsturi un mūsdienu ietekmi.”

Uz Ižuī devās arī TDK "Banga" dejotāji un kolektīva vadītāja Kristīne Kārkliņa. Viņi Brazīlijā uzturas ilgāk un sagatavo Ižuī tautas deju kolektīva "Staburags" programmu.