Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 19.10.2022 15:11

Liepājas Universitāte uzrunā skolēnus pasākumā “IT diena Liepājā”

Trešdien, 19. oktobrī, Liepājā notika tehnoloģiju iedvesmas pasākums 8.-12. klašu skolēniem “IT diena Liepājā”. Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē pulcējās simti Liepājas skolēnu, lai iepazītu dažādas tehnoloģijas un karjeras iespējas informācijas tehnoloģiju nozarē.

Liepājas Universitāti šajā pasākumā pārstāvēja Dabas un inženierzinātņu fakultāte, kuras pārstāvji ļāva interesentiem iepazīties ar studentu izgudrojumiem, kā arī iepazīstināja ar studiju piedāvājumu. Fakultātes referente Antra Sinka saka: “Interese ir liela. Stāstām par vides programmu piedāvājumu, IT iespējām un demonstrējam mehatroniķu veikumu. Visvairāk pagaidām jūtam interesi no Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņiem. Priecāsimies viņus redzēt kā mūsu studentus.”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Anna Priedola kopā ar kolēģiem iepazīstina ar jauno mediju mākslas iespējām. Pasākuma apmeklētāji izmēģina virtuālās realitātes iespējas un uzzina par studijām Liepājas Universitātē. IT dienas konferences sadaļā Liepājas Universitātes lektore Maija Demitere uzstājās, runājot par tēmu “Animācijas papildinātajā realitātē”.

Iepazīstinot Liepājas skolēnus ar IT piedāvājumu, Liepājas Universitāte gaida jaunos studentus nākošajos studiju gados.

Foto ŠEIT.