Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.10.2022 17:10

Liepājas Universitātes kolektīvs tiekas ar Liepājas Universitātes padomi

Otrdien, 11. oktobrī, Liepājas Universitātes padome tikās ar universitātes kolektīvu, lai informētu par padomes galvenajiem darbības virzieniem un atbildētu uz jautājumiem.

Padomes priekšsēdētājs Andris Grafs informēja par padomes darbību, vēršot uzmanību uz to, ka 80% tās darbības ir vērsta uz stratēģisko vadību, bet 20% - uz pārraudzību. Kā svarīgs jautājums tika minēta Liepājas Universitātes stratēģijas izstrāde. Andris Grafs vēstīja par plānotajām izmaiņām universitātes struktūrā, rektora atlases gaitu un principiem, budžeta izstrādi un izpildi.

Viens no pamatjautājumiem ir par Liepājas Universitātes ārējo konsolidāciju. Padomes priekšsēdētājs iepazīstināja ar trīs iespējamiem scenārijiem un lemjošo iestāžu attieksmi pret tiem, kā arī novērtēja Liepājas Universitātes kolektīva darbu un ieguldījumu augstākajā izglītībā, apliecinot, ka tiks meklēts labākais variants Liepājas Universitātes turpmākai attīstībai.

Padome atbildēja uz jautājumiem par pārstrukturizēšanas finansējumu, universitāšu ēku uzturēšanu, par studiju programmām, kuras nav konkurētspējīgas, mūžizglītības vietu. Viens no jautājumiem, kas interesē universitātes kolektīvu, ir strukturālās izmaiņas un kā tas skars katru darbinieku, kā arī ārējās konsolidācijas veidi un termiņi.

Zanda Gūtmane uzsvēra, ka padome darbojas likuma ietvaros un sadarbībā ar Liepājas Universitātes rektoru, kā svarīgu minot universitātes autonomijas saglabāšanu. Ir tapis nodomu protokols ar IZM, bet ir jābūt uzmanīgiem, jāiegūst laiks, lai saprastu, kā rīkoties tālāk. Savukārt iekšējās konsolidācijas jautājums ir saistīts arī ar stratēģiskajiem virzieniem. Zanda Gūtmane uzsvēra, cik ļoti būtisks ir padomes un kolektīva komunikācijas jautājums – ikdienas komunikācija, piemēram, Senāta sēdēs. Katrs no padomes locekļiem skaidroja savu ieguldījumu universitātes attīstībā. Padomes loceklis Pāvels Jurs atzina, ka padomei un universitātei jābūt uz viena viļņa.