Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 01.09.2022 09:35

Aizvadīta Liepājas Universitātes padomes sēde

Tuvojoties jaunajam studiju gadam, trešdien, 31. augustā, uz kārtējo sēdi pulcējās Liepājas Universitātes padome.

Padome uzklausīja studiju prorektori Māru Zeltiņu par uzņemšanas rezultātiem, secinot, ka ir saglabāts iepriekšējo gadu līmenis. Populāras ir nepilna laika studijas, un nākošajā gadā varētu tikt uzņemti sporta speciālisti, jo kopējā studiju programma ar LSPA ir licencēšanas procesā. Tika izvērtēts katras fakultātes studiju programmu piepildījums, domājot, kā samazināt studentu atbirumu studiju laikā.

Padome izvērtēja rektora amata kandidātu pieteikums un vienojās par turpmākajām darbībām rektora vēlēšanu procedūrā. Klātesošie ieskicēja redzējumu universitātes jaunajai stratēģijai, akcentējot to, ka skaidrai vīzijai traucē daudz šobrīd nezināmo faktoru.

Padome uzklausīja finanšu un personāla direktori Jeļenu Trukšāni par Liepājas Universitātes pamatbudžeta izpildi uz šā gada 30. jūniju un diskutēja, kā samazināt gaidāmā enerģijas cenu pieauguma radītos izdevumus. Papildu jautājumus radīja projektu apsaimniekošanas principi, taču kopējais universitātes finanšu situācijas vērtējums bija pozitīvs.

Padome apstiprināja Satversmes sapulces vēlēšanu komisijas nolikumu, kā arī diskutēja par IZM projektu par studentu līdzmaksājuma noteikšanu budžeta vietām no nākošā studiju gada un universitātes reakciju uz to. Ar Studentu padomes priekšsēdētāju Andi Gaili padomes locekļi runāja par situāciju un izcenojumiem dienesta viesnīcā.

Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļas vadītāja Gunta Žindule ziņoja par esošo situāciju darbinieku nemateriālajā motivācijā, prēmiju piešķiršanas principiem un vēlamajiem uzlabojumiem. Viennozīmīgi, ka diferencēts atalgojuma palielināšanas jautājums noteikti ir padomes risināmo jautājumu lokā.