Jaunumi:

Atpakaļ
Līga Enģele, 11.07.2022 13:22

LiepU pasniedzēja lasa lekcijas Čehijā

Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektore Līga Enģele ir atgriezusies no Erasmus+ docētāju apmaiņas programmas, kuras laikā no 4. jūlija līdz 7. jūlijam lasīja lekcijas un vadīja praktiskus seminārus Olomoucas Palacka Universitātes (Univerzita Palackého v Olomouci) studiju programmas “Mūzikas terapija” studentiem.

Līga Enģele stāsta: “Olomoucas Palacka universitāte ir otra senākā universitāte valstī. Dibināta kā jezuītu universitāte, kad Olomouca bija Morāvijas galvaspilsēta un bīskapijas centrs. Pēc 1848. gada revolūcijas vairākas universitātes fakultātes tika slēgtas, universitātes darbība pilnībā tika atjaunota 1946. gadā, nosaucot Františeka Palacka vārdā. Universitātē mācās vairāk nekā 24 000 studentu. Visā Olomoucā iedzīvotāju skaits ir mazliet virs 100 000, tāpēc pilsētas raksturu stipri ietekmē lielais studentu skaits”

Studiju programma “Mūzikas terapija” ir unikāla, jo ir pirmā un pagaidām vienīgā Čehijā, kurā iespējams iegūt mūzikas terapeita profesiju. Programmas direktors doc. Jiri Kantors daudzus studiju kursus aicinājis lasīt viespasniedzējiem no citām valstīm – Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes, u.c. Līga Enģele saka: “Esmu ļoti lepna un pateicīga būt viena no aicinātajiem lektoriem un dalīties savā pieredzē ar čehu studentiem. Šis brauciens bija arī emocionāls un atsauca atmiņa laiku, kad es sāku studēt mūzikas terapiju šeit, Liepājas Universitātē, kas arī bija bija pirmā Latvijā, kurā tika realizēta studiju programma “Mūzikas terapija” (direktore Mirdza Paipare).