Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.06.2022 13:30

LiepU pulcē piecu valstu iekļaujošās izglītības speciālistus

Trīs dienas Liepājas Universitātē strādā projekta “ProuD to Teach All” speciālisti no Latvijas, Beļģijas, Nīderlandes, Portugāles un Lielbritānijas. Projekts ir  vērienīgs, starptautisks iekļaujošās izglītības projekts, kas izstrādāts ar mērķi veicināt skolotāju un skolu vadītāju efektīvu sadarbību darbā ar dažādu sociālo grupu pārstāvjiem. Projektā tiek aktualizēta dažādu sociālo grupu izglītojamo vajadzību iekļaušana un piemērošana izglītības sistēmā, kā arī iekļaujošas mācību vides nodrošināšana.

Latviju projektā pārstāv Liepājas Universitātes profesore Dina Bethere un docente Lāsma Ulmane-Ozoliņa. Projekta atklāšanas sesijā Beļģijas pārstāve Marijke Vilsena (Marijke Wilssens) iedvesmoja klātesošos: “Mums ir tikai trīs dienas, lai iedziļinātos aplūkojamos jautājumos, meklētu netradicionālus problēmu risinājumus, paplašinātu redzesloku, atvērtu acis, lai redzētu, ka citiem ir atšķirīgs redzējums – nav tikai viens ceļš jautājuma risināšanā.”

Projekta dalībniekiem notika teorētiskas sesijas, bija Liepājas Līvupes pamatskolas un Oskara Kalpaka 15. vidusskolas apmeklējumi, lai iepazītos ar iekļaujošo izglītību praksē. Trīs dienu laikā projekta dalībnieki ieguva iespaidus gan profesionālā jomā, gan iepazina Liepāju, tās cilvēkus un viesmīlību.

Liepājas Universitātes pārstāves saka paldies Līvupes pamatskolas direktorei Sarmītei Sidorovai, Oskara Kalpaka vidusskolas direktoram Gintam Ročānam, Izglītības pārvaldes vadītājai Kristīnei Niedrei-Latherei un Iekļaujošās izglītības atbalsta nodaļas vadītājai Inesei Stepko.

Foto ŠEIT.

 

--