Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.05.2022 11:05

Muzeju nakts ir izskanējusi

Liepājas Universitāte pēc divu gadu pārtraukuma ir aizvadījusi Muzeju nakti. Tajā ar koncertu priecēja TDK “Banga” un VPDK “Bandzenieki” Kristīnes Kārkliņas vadībā, uz universitātes kāpnēm visu vakaru muzicēja pop/rok skolas grupas.

Tie, kas ienāca universitātes pirmā stāva vestibilā, varēja apskatīt dizaina studentu gleznojumus, studentu un pasniedzēja Herberta Erba keramikas un stikla darbus, zīmēt kopā ar mākslinieci Guntu Krastiņu, paklausīties skaņas mākslu un paskatīties īsfilmas jauno mediju mākslas studentu izpildījumā, ko apmeklētājiem sarūpēja Maija Demitere un Krista Dintere.

Bērniem bija iespēja jauno pedagogu vadībā iepazīt gaismas kasti un Gundegas Tomeles vadībā darboties Montesori kabinetā. Sociālā darba speciālistu aicināti to, kāda izskatās neredzīga cilvēka pasaule, piedāvāja sajust Liepājas Neredzīgo biedrības pārstāvji.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes jaunie speciālisti Sintija un Andrejs pasniedzēja Ulda Žaimja vadībā ļāva ielūkoties savu izgudrojumu pasaulē. Sintija pirmoreiz prezentēja publikai savu izgudrojumu –  no jūras aļģēm radītu papīru. Studentu padomes pavadīti velobraucienā uz Redanu Karostā devās vairāk nekā trīsdesmit pilsētnieki. Līdz pusnaktij Liepājas Universitātes piedāvājumu apskatīja vismaz pāris tūkstoši apmeklētāju.

Paldies apmeklētājiem par interesi un kolēģiem par atsaucību!

Foto ŠEIT.