Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.04.2022 10:22

Zinātniskajā konferencē pētnieki runā par izglītības jautājumiem

Ceturtdien, 28. aprīlī, Liepājas Universitātē tiešsaistē notiek zinātniskā konference “Izglītības kvalitātes dimensijas zināšanu sabiedrībā”. Klausītāju vidū zinātnieki, doktoranti, studenti.

Konferences atklāšanā klausītājus uzrunāja Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola, sakot: “Konference ir tradicionāla, tai rit jau otrais gadu desmits. Paldies rīkotājiem par tradīcijas uzturēšanu un attīstīšanu. Referātu temati rāda, cik dažādi mēs domājam par izglītības vidi.”

Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere uzsvēra starptautiskās attīstības nepieciešamību izglītības zinātnēs, akcentējot zinātnes un prakses saistību.

Plenārsēdē konferences dalībnieki noklausījās Maijas Ročānes un Pāvela Jura referātu par tēmu “Vērtību aspekts kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai” un Lindas Pavītolas, Lāsmas Latsones un Daces Stieģeles priekšlasījumu “Izglītības kā vērtības izpratne un transformācija kultūras kontekstā”.

Tālāk konferences darbs dienas garumā rit četrās darba grupās, kurās tiek nolasīti astoņpadsmit referāti par izglītības procesa kvalitātes jautājumiem, pirmsskolas izglītības pilnveidi, augstākās izglītības pilnveides iespējām un vispārīgo izglītību.