Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.04.2022 15:32

Par sadarbību runājam ar Klaipēdas Universitātes vadību

Pirmdien, 11. aprīlī, Liepājas Universitātē viesojās Klaipēdas Universitātes delegācija rektora Artura Razbadauska (Arturas Razbadauskas) vadībā. Ar viesiem sarunājās Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, studiju prorektore Māra Zeltiņa un pieaicinātie speciālisti.

Sarunas gaitā abas puses vienojās par to, ka ir daudz vienojošā abām universitātēm. Studiju programmas, kas saistītas ar mūzikas terapiju, kultūru un tūrismu ir abās universitātēs, un šeit ir iespēja atrast vienojošo, lai attīstītu šīs jomas. Abu universitāšu rektori atzina, ka ir iespēja kopīgi piedalīties dažādos projektos, no kuriem labumu var gūt abas puses. Labus panākumus iespējams gūt, ja sadarbībā iesaistās arī abu pilsētu vadības. Neatņemama sarunu sastāvdaļa bija par Erasmus+ studentu un vieslektoru apmaiņu. Jau tagad Liepājas Universitātes pasniedzēji lasa lekcijas Klaipēdā, un Liepājas Universitāte pēdējā gada laikā ir pieņēmusi trīs viespasniedzējus no Klaipēdas Universitātes.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus rezumēja: “Par konkrētiem sadarbības soļiem vienojāmies četros virzienos – pirmkārt, sadarbība mūzikas terapijā gan pētniecībā, gan studijās, otrkārt, saņēmām īpašu uzaicinājumu piedalīties pētniecības projektā tūrisma jomā, sadarbojoties arī ar Liepājas pilsētu, treškārt, notiks studentu vasaras skolas kopīgajos virzienos un, ceturtkārt, notiks zinātniski pētnieciskais darbs dažāda veida jūras un piejūras izpētē. Klaipēdas Universitātei ir Jūras pētniecības institūts ar labām tehnoloģijām, mēs arī darbojamies šajā pētniecības jomā.”

Foto ŠEIT.