Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 01.04.2022 14:40

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti prezentē pētījumus

Piektdiena, 1. aprīlis, ir Studentu zinātnes un radošuma diena, kas pieder Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentiem. Tajā savus gala darbu pētījumus prezentēja bakalauru studiju programmu “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija”, “Dizains” un “Jauno mediju māksla”, maģistra studiju programmu “Rakstniecības studijas” un “Jaunie mediji un audiovizuālā māksla” un studiju programmas “Mediju māksla un radošās tehnoloģijas” doktorantes.

Atklājot studentu zinātniskos lasījumus, profesore Zanda Gūtmane veltīja uzmundrinājuma vārdus referentiem: “Šī ir iespēja pastāstīt par sava darba ieceri, pētījuma virzieniem un, galvenais, uzklausīt jautājumus un komentārus un saprast, kas vēl jādara – tā arī ir konferences jēga. Uzmanīgi klausāmies un uzdodam īstos jautājumus! Paralēli filoloģijas studentu lasījumiem notiek arī mākslas jomas studentu prezentācijas, tur pētījumi ir ar praktisku ievirzi. Diena būs piepildīta un gara.”

Dienas gaitā tika prezentēti vairāk nekā četrdesmit studentu pētījumu, sākot ar baltu valodu studentu piedāvātajiem video, vizualizējot bērnu dzeju, rakstniecības maģistrantu pētījumiem literatūras jomā. Dizaina studenti piedāvāja gan diskusiju par digitālo un analogo fotogrāfiju, gan rādīja vestes vēsturisko attīstības ceļu līdz mūsdienām. Sekcijā, kas bija veltīta jauno mediju mākslai, ar paveikto dalījās visu līmeņu – bakalaura, maģistra un doktorantūras studenti.

Rezumējot aizvadīto dienu, var atgriezties pie Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektores Sandras Okuņevas teiktā: “Šī diena ir gan atskaite tam, ko esam padarījuši, gan uzmundrinājums doties tālāk. Sākas intensīvs darba posms, kurā jāpabeidz iesāktais, lai aizstāvēšana jūnijā būtu raita.”