Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.03.2022 17:47

Sēdi aizvada Liepājas Universitātes padome

Trešdien, 23. martā, uz savu otro sēdi pulcējās Liepājas Universitātes padome – Andris Grafs, Zanda Gūtmane, Pāvels Jurs, Kristīne Niedre-Lathere, Vilnis Vitkovskis un Salvis Roga. Šobrīd padomē darbojas seši pārstāvji, gaidot vēl vienu Izglītības un zinātnes ministrijas nozīmētu padomes locekli.

Kamēr padome nestrādā pilnā sastāvā, netiek ievēlēts ne padomes priekšsēdētājs, ne vietnieks. Par padomes priekšsēdētāja vietas izpildītāju līdz padomes pilna sastāva sagaidīšanai tika ievēlēts Valsts prezidenta virzītais padomes loceklis Andris Grafs.

Tiešsaistes sēdē padomes locekļi prezentēja savu redzējumu par Liepājas Universitātes attīstību, vienbalsīgi atbalstot universitātes statusa saglabāšanu un autonomiju, atbalstot starptautisku sadarbību un veselīgas ambīcijas, neaizmirstot par darbinieku motivēšanas sistēmu.

Klātesošie uzklausīja Liepājas Universitātes rektores Daces Markus ziņojumu par situāciju universitātē – gan studijās un zinātnē, gan finanšu jomā un infrastruktūrā, uzsverot, ka ir jāsaskan Liepājas Universitātes un Liepājas pilsētas redzējumam.

Plašāku diskusiju par padomes nolikumu, Satversmes projektu, kā arī par sarunu plānošanu ar Nodomu protokolā iesaistītajām pusēm (IZM, RTU, RSU, LU un Liepājas pašvaldību), lai realizētu jauno Liepājas Universitātes darbības modeli, padomes locekļi ieplānoja jau aiznākošajā nedēļā Liepājā. Tāpat padomes darba plānā tika iezīmēta tikšanās ar Liepājas Universitātes kolektīvu.