Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.03.2022 14:33

Pētījumus prezentē logopēdijas studentes

Trešdien, 23. martā, Liepājas Universitātes Studentu zinātnes un radošuma dienās tiešsaistē notika Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes Logopēdijas centra 15. zinātniski praktiskais seminārs “Pētījumi logopēdijā – studentu zinātniskie lasījumi”.

Pasākumā piedalījās ne tikai studentes, kuras prezentēja savus pētījumus, bet visu kursu logopēdijas studenti – kopskaitā vairāk nekā piecdesmit klausītāju. Uzrunājot dalībniekus, studiju programmas “Logopēdija” direktore Gundega Tomele atzīmēja: “Šī gada Eiropas logopēdu moto ir “Logopēdija mūža garumā”. Var teikt, ka šis moto darbojas arī studentu pētījumu tēmās.”

Liepājas Universitātes logopēdijas studentu pētījumos – logopēda un vecāku sadarbība, pirmsskolas vecuma bērnu runas saprotamība, rakstu valodas traucējumu noteikšana noteiktās vecuma grupās un citas tēmas. Diskusijās iesaistījās ne tikai darbu vadītāji, bet arī studiju biedri, daloties ar savu pieredzi. Studiju programmas asociētā profesore Baiba Trinīte atzina: “Prezentācijas ir interesantas, to apliecina diskusijas pēc studentu uzstāšanās.”

Kā rezumēja Gundega Tomele: “Uzdotie jautājumi ļauj paplašināt skatījumu uz savu darbu un uzlabot pētījumu.”