Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 06.09.2021 13:42

Liepājas Universitātes studenti uzsāk jauno studiju gadu

Šodien, 6. septembrī, Liepājas Universitātes mācībspēki un studenti ar svētības saņemšanu svētās Trīsvienības katedrālē, uzsāka jauno studiju gadu. Centrālais pasākums bija svinīgais studiju gada sākums pie Liepājas Universitātes, kurā atklāšanas vārdus teica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus: “Kad ierados šeit pirms piecarpus gadiem, uzzināju, ka pasniedzēji kopā ar pirmā kursa studentiem iet uz dievkalpojumu par godu tam, ka esam komanda. Tā darām joprojām. Šobrīd sabiedrība streipuļo, bet Liepāja ir stabila, un universitāte atrodas Liepājas centrā. Aicinu būt par sirdsapziņas cilvēkiem! Varu teikt, ka studēt nebūs viegli, bet būs jautri.”

Sveicot pirmā kursa studentus, Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš vēlēja: “Gads kopumā visiem ir bijis grūts, daudz izaicinājumu vēl ir priekšā. Vēlu saglabāt studēt gribu, saprast, kāpēc Jūs to darāt – lai pilsētā būtu jauni talanti, un universitāte būtu spēcīga un kalpotu pilsētai.” Dāvanā Liepājas Universitātei mērs pasniedz pilsētas karogu.

Apsveikuma vārdus teica Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, bet Studentu padomes priekšsēdētāja Anna Margreta Vērdiņa iepazīstināja jaunos studentus ar Pirmkursnieku nedēļas pasākumiem.

Studiju gada atklāšanas pasākumā dzirdējām Liepājas Universitātes sieviešu kori “Atbalss” un mūsu absolventu Normundu Karpiču, pasākuma vadītāja pienākumus bija uzņēmies pirmā kursa students  Pēteris Lapiņš.

Dienas gaitā pirmkursnieki iepazinās ar to, kāda kārtība ir fakultātēs, un Studentu padome jaunajiem studentiem stāstīja, ar ko atšķiras skola no studijām universitāte. Visas nedēļas garumā pirmā kursa studenti varēs piedalīties iepazīšanās pasākumos Pirmkursnieku nedēļā.

Lai mums visiem veiksmīgs un izdevies jaunais studiju gads!

Foto ŠEIT.