Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 03.09.2021 16:16

Vizītē ierodas Saeimas kultūras, izglītības un zinātnes komisijas deputāti

Piektdien, 3. septembrī, Liepājas Universitātē vizītē bija ieradušies Saeimas Kultūras, izglītības un zinātnes komisijas deputāti – Arvils Ašeradens, Jānis Vucāns, Evija Papule, Aigars Bikše, Ilga Šuplinska, Linda Medne un Liepājas domes amatpersonas, lai pārrunātu šī brīža aktualitātes augstākās izglītības jomā.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus iepazīstināja klātesošos ar Liepājas Universitātes labajiem uzņemšanas rezultātiem, zinātniskajiem sasniegumiem, plānotajiem stratēģiskajiem virzieniem un dalību dažādos starptautiskos projektos, akcentu liekot uz Liepājas Universitātes  kā augstākās izglītības iestādes pastāvēšanas variantiem.

Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš pauda atbalstu Liepājas Universitātei, uzsverot, ka svarīgi šobrīd ir atrast pareizo ceļu attīstībā.  Liepājas domes deputāts Uldis Sesks lūdza Saeimas deputātus domāt par reģiona attīstību un nenogriezt izglītības iespējas šeit.

“Specializācija un stipra padome ir svarīgākās lietas,” akcentēja bijusī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kurai izvērsās diskusija ar Liepājas Universitātes speciālistiem par universitāšu lomu reģionā un reģiona lomu valstiskā skatījumā.

Saeimas komisijas vadītājs Arvils Ašeradens prezentēja savu redzējumu augstākās izglītības jomā reģionā, sakot, ka Liepājas Universitātei ir doti trīs gadi, lai noformulētu savu vietu augstākajā izglītībā. Savukārt deputāte Evija Papule aicināja deputātus domāt par to, lai viņu vārdi sakristu ar darbiem.

Diskusija noslēdzās ar secinājumu, ka šajā jautājumā abas puses nedrīkst zaudēt dialogu.