Jaunumi:

Atpakaļ
Lāsma Latsone, 19.08.2021 09:35

Seminārā pēta izglītības vērtības ietekmi Latvijas sabiedrības izaugsmē sociālekonomiskajā un kultūras kontekstā

Šā gada 16. un 17. augustā, Liepājas Universitātes telpās notika divu dienu seminārs fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta “Izglītības vērtības transformācija sociālās kopienas kultūras un ekonomiskajai izaugsmei” (IzVeTSKKEI) (projekta Nr. lzp-2020/1-0178) dalībniekiem. Liepājā bija ieradušies kolēģi arī no Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Vidzemes Augstskolas, kas ir sadarbības partneri šajā projektā. Projekta mērķis ir izpētīt izglītības vērtības ietekmi Latvijas sabiedrības izaugsmē sociālekonomiskajā un kultūras kontekstā, nodrošinot ieguldījumu cilvēkkapitāla produktivitātē Latvijas reģionālajā kontekstā, izstrādājot rekomendācijas uzņēmējiem un sociālās un kultūras jomas politikas veidotājiem, kas var tikt izmantotas akadēmiskā vidē izglītības procesa pilnveidei. Kaut arī vēl noris darbs pie teorētiskās izpētes, šī semināra laikā notika darbs pie empīriskā pētījuma plānošanas – aptauju izveides. Ir izveidotas četras darba grupas: izglītība kā vērtība tiek pētīta izglītības kontekstā, sociālā atbalsta jomā, kultūras jomā, kā arī sociālekonomiskā kontekstā un uzņēmējdarbībā.

Pirmajā semināra dienā projekta dalībniekus uzrunāja profesors Julians Sterns (Julian Stern) no Bishop Grosseteste Universitātes (Lincolna, Apvienotā karaliste; prezentācijas tēma: “The spirit of education: Learning as a way of being”).  Savukārt otrajā semināra dienā notika diskusija, kurā piedalījās Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere un Liepājas Biznesa inkubatora vadītājs Gints Reķēns par izglītības nozīmi pilsētas un valsts izaugsmē dažādās jomās.

Semināra organizatori izsaka pateicību visiem kolēģiem, semināra dalībniekiem un viesiem par dalību, idejām un vērtīgām atziņām. Plašāka informācija par īstenoto projektu ir pieejama šeit: https://izglitibasvertiba.liepu.lv/

FOTO