Jaunumi:

Atpakaļ
Liepājas Universitāte, 19.05.2021 12:47

Par noslēguma darbu iesniegšanas un Gala/Valsts pārbaudījumu organizēšanas kārtību

Par noslēguma darbu iesniegšanas un Gala/Valsts pārbaudījumu organizēšanas kārtību 2020./2021. studiju gada pavasara semestrī

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai":

  1. NOTEIKT, ka 2020./2021. akadēmiskā gada pavasara semestra noslēguma darbi (bakalaura, maģistra, diploma un kvalifikācijas) tiek iesniegti tikai elektroniski saskaņā ar LiepU Gala/Valsts pārbaudījumu grafiku 2020./2021. akadēmiskā gada kalendāru pavasara semestrim.

  2. Darba elektronisko kopiju (un vizuālos pielikumus) iesniedz saskaņā ar Nolikuma par gala pārbaudījumiem, valsts pārbaudījumiem un valsts noslēguma pārbaudījumiem 25.1. punktu (https://www.liepu.lv/lv/672/nolikumi). Pirms darba elektroniskās kopijas iesniegšanas studentam ir jāizpilda Līguma par studijām noteiktās saistības (studiju maksa, bibliotēkas grāmatas u.c.).

  3. Augšupielādējot darba elektronisko kopiju LAIS.lv, studējošais, izdarot atzīmi, apliecina, ka pētījums veikts patstāvīgi, izmantoti tikai norādītie informācijas avoti un nav pārkāpts Autortiesību likums. Nolikumā par gala pārbaudījumiem, valsts pārbaudījumiem un valsts noslēguma pārbaudījumiem un metodiskajos norādījumos “Studiju darbu rakstīšana un noformēšana” minētā veidlapa “Apliecinājums par darba izstrādi” nav jāparaksta un jāiesniedz.

  4. Līdz darba elektroniskās versijas augšupielādei darba vadītājs fakultātei e-pastā nosūta apstiprinājumu, ka studējošā darbs (vārds, uzvārds, darba nosaukums) atbilst izvirzītajiem kritērijiem un ir rekomendējams aizstāvēšanai. Nolikumā par gala pārbaudījumiem, valsts pārbaudījumiem un valsts noslēguma pārbaudījumiem un metodiskajos norādījumos “Studiju darbu rakstīšana un noformēšana” minētā veidlapa “Apliecinājums par darba izstrādi” nav jāparaksta.

  5. Iesniegtos darbus Studiju daļas atbildīgais darbinieks pārbauda vienotajā datorizētajā plaģiāta kontroles sistēmā un informē fakultāti par pārbaudes rezultātu.

  6. Pēc darba pārbaudes vienotajā datorizētajā plaģiāta kontroles sistēmā fakultātes atbildīgais darbinieks darbu nosūta recenzentam un visiem pārbaudījuma komisijas locekļiem.

  7. Recenzents recenziju par darbu paraksta un iesniedz elektroniski fakultātē tās noteiktajā termiņā.

  8. Fakultāte studentam nosūta recenziju ne vēlāk kā divas dienas pirms aizstāvēšanas.

  9. NOTEIKT, ka visi Gala /Valsts pārbaudījumi notiek attālināti saskaņā ar Tiešsaistes komunikāciju rīku izmantošanas noteikumiem studiju procesa nodrošināšanai.

  10. NOTEIKT šādu kārtību kvalifikācijas eksāmena norisei visām studiju programmām:

     10.1. Studējošais elektroniski saņem kvalifikācijas eksāmena jautājumus/uzdevumus fakultātes noteiktajos termiņos. Eksāmena            jautājumus/uzdevumus izlozē, izmantojot LiepU rīku biļešu izlozēšanai - https://e.liepu.lv/biletes);

     10.2. Kvalifikācijas eksāmena laikā komisija noklausās studējošā sagatavotās atbildes un pēc tam uzdod jautājumus;

    10.3. Komisija studējošo vērtējumus paziņo studentiem, ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības pamatprincipus.

11. NOTEIKT šādu kārtību darba aizstāvēšanas norisei:

    11.1. Studējošais 10 - 15 minūtēs iepazīstina komisiju ar izvēlēto tēmu, veikto pētījumu, iegūtajiem rezultātiem un atbild uz recenzenta jautājumiem;

    11.2. Pēc studējošā prezentācijas komisija uzdod jautājumus;

    11.3. Komisija studējošo vērtējumus paziņo studentiem, ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības pamatprincipus.

12. Komisijas sēdes protokolē elektroniski, izmantojot LAIS pieejamās veidlapas.

13. Pārbaudījuma rezultātus fiksē grupas pārbaudījuma protokolā.

14. Pēc darbu aizstāvēšanas fakultāte sagatavo un iesniedz bibliotēkā aizstāvēto darbu sarakstu.

15. NOTEIKT, ka bakalaura studiju programmas “Logopēdija” kvalifikācijas eksāmens un akadēmiskās bakalaura studiju programmas “Aktiermāksla” bakalaura darba aizstāvēšana notiek klātienē, ievērojot Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas drošības pasākumiem, kā arī nodrošinot noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus.