Jaunumi:

Atpakaļ
Kristiana Bumbiere, Simona Laiveniece, 05.05.2021 14:47

LiepU speciālisti palīdz noskaidrot mākslīgā intelekta olimpiādes uzvarētājus

9. aprīlī tiešsaistē notika pirmā mākslīgā intelekta olimpiāde, kurā bija aicināti piedalīties 12. klašu skolēni no visas Latvijas. Olimpiādē piedalījās 23 skolēni, kuri lēma pārbaudīt savas zināšanas un prasmes mākslīgajā intelektā. Olimpiādes uzdevumi tika sagatavoti par tēmām – informātika, matemātika un dziļā mašīnmācīšanās (deep learning).

Lielākā augstskola Kurzemē – Liepājas Universitāte aktīvi iesaistās IT nozares aktivitātēs un veicina jauniešu interesi un izglītošanu tehnoloģiju jomā. Liepājas Universitāte jau šobrīd strādā pie tā, lai interesentiem ir iespēja apgūt zināšanas un prasmes par mākslīgo intelektu padziļināti. Nesen akreditētā bakalaura studiju programma “Viedās tehnoloģijas” mācīs izstrādāt, konstruēt un apkalpot gudras ierīces un gūt zināšanas par to, kā pārvaldīt inovāciju tehnoloģijas.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone skaidro: “Iesaistāmies šajā pasākumā, jo mākslīgais intelekts ir viens no mūsu fakultātes attīstības virzieniem. Turklāt, piedaloties šāda veida olimpiādē, skolēns var praktiski saprast, kas ir mākslīgais intelekts un vai tas viņu interesē. Ja jā – tad jānāk uz Liepājas Universitāti studēt, jo mākslīgā intelekta pamati ir katrā mūsu studiju programmā.”

Savukārt Digitālo inovāciju parks regulāri rīko aktivitātes un pasākumus, skaidrojot un informējot par IT un tehnoloģiju nozares iespējām Liepāja un Latvijā, kā arī veicina sabiedrības interesi par IT karjeras veidošanu. Sadarbībā ar IT uzņēmumiem un organizācijām tiek aktīvi veicināta tehnoloģiju nozares attīstība, šobrīd par mērķi izvirzot tieši interesi un izpratni par mākslīgā intelekta jomu.

Vairāk informācijas un olimpiādes rezultāti: https://www.digip.lv/ai-programma.