Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 27.04.2021 11:19

Skolēniem tiek dota iespēja tikties ar zinātniekiem

Šodien tiešsaistē ar 11. un 12. klašu skolēniem tiekas Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju programmas “Logopēdija” asociētā profesore Baiba Trinīte un stāsta par savu darbu, zinātni un logopēdiju.

Tikšanās notiek projektā ZINĀTNE.ZOOMED.IN jeb ZINĀTNE.PIETUVINĀTA, ko organizē Izglītības un zinātnes ministrija. Liepājas Universitātes asociētā profesore Baiba Trinīte pagājušajā gadā bija viena no 12 jaunajiem zinātniekiem kalendārā “#Zinātne Latvijai 2020”, tagad ir viena no 24 zinātniekiem, kuri vidusskolēnus iepazīstina ar savu profesiju un parāda, ka zinātne var būt aizraujoša.

Baiba Trinīte stāsta: “Man noteikti ir interesanti sarunāties ar skolēniem, jo varu par tēmu, kas ir tuva man, stāstīt citiem. Priecāšos, ja arī viņi sapratīs, ka logopēdija – tas ir aizraujoši!”

Tiešsaistes sarunas notiek no 6. līdz 29. aprīlim. Projektā piedalās 15 zinātnieces un 9 zinātnieki, pārstāvot vairākas zinātnes nozares un apakšnozares – elektronika, robotika, viedā enerģētika, materiālzinātne, farmakoloģija, molekulārbioloģija, onkoloģija, sabiedrības veselība, izglītības zinātne, medijpratība, sabiedriskā zinātne (citizen science), etnobotānika, medicīnas tiesības un citas.