Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 22.04.2021 11:34

Pedagoģijas speciālisti diskutē starptautiskā zinātniskā konferencē

Šodien, 22. aprīlī, notiek Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes rīkotā 13. starptautiskā zinātniskā konference “Izglītības kvalitātes dimensijas zināšanu sabiedrībā. Izglītība pārmaiņu izaicinājumu kontekstā: problēmas un risinājumi.”

Konferences plenārsēdē Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola akcentēja: “Šogad priecājos par doktorantu un zinātnisko grādu pretendentu dalību konferencē. Turklāt ārkārtas apstākļu dēļ ir mainījusies gan pētījumu metodika, gan pētīšanas ātrums. Šī unikālā situācija no pirmsskolas līdz mūžizglītībai ir labs materiāls turpmākiem pētījumiem. Novēlu gūt mācību no šī laika!”

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola skaidroja: “Šodien runāsim par mūžizglītību, pirmsskolas, sākumskolas un augstāko izglītību dažādos kontekstos. Šodien tiks piedāvāts gūt jaunas idejas un pilnveidot savas kompetences.”

Plenārsēdē ar priekšlasījumu “Izglītības kvalitātes izaicinājumi” uzstājās Liepājas Universitātes doktorante, Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Dienas gaitā darbs notiek trīs sekcijās – “Mūžizglītošanās:  kvalitātes aktuālie aspekti”, “Pirmsskolas izglītība un pamatizglītība: kvalitātes novērtēšana un pilnveide” un “Augstākās izglītība: kvalitātes  pilnveides iespējas”.