Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.03.2021 13:43

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studenti uzklausa ekonomikas speciālisti

Turpinās Liepājas Universitātes “Studentu zinātnes un radošuma dienas”. Vadības un sociālo zinātņu fakultāte nolasīt lekciju par ekonomikas procesiem bija aicinājusi Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes daļas ekonomisti Aneti Migali.

Ekonomikas speciāliste studentiem stāstīja par Covid-19 ietekmi uz ekonomiku Latvijā un pasaulē, par ekonomiskās krīzes hronoloģiju šobrīd, darba tirgu, inflāciju un kāpēc Igaunija un Lietuva krīzē cieš mazāk nekā Latvija.

Sarunas noslēgumā raisījās diskusija par to, kā ekonomiskā krīze ietekmē mūsu dzīvi un maina paradumus. Studenti atzina, ka ir nozares, kuras krīze ir skārusi ļoti skarbi, tajā pašā laikā arī attālinātās studijas ir paradumu maiņa, un tam ir sliktā puse – nav iespēju satikt kursa biedrus klātienē, bet ir arī labā – iespēja studēt no mājām, it īpaši, ja mājas nav Liepājā.

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes lektore Diāna Līduma atzina, ka sadarbība ar Latvijas Banku fakultātes studentiem ir svarīga un izteica cerību pēc gada klausīties lekciju par ekonomisko uzplaukumu.