Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Kaija Ozola, 22.03.2021 09:42

Notiks dabas un inženierzinātņu studentu zinātniskā konference

25. martā Liepājas Universitātē notiks Dabas un inženierzinātņu fakultātes studentu “Zinātniskā konference”. Pasākumu pulksten 9.00 ievadīs  plenārsēde „Liepājas digitālā telpa”. Tās laikā Agate Ambulte ("Liepaja TechGirls", "IT Waffle Meetup", Digitālo inovāciju parks, Liepājas dome), Salvis Roga ("Kurzemes biznesa inkubators", Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris, KInGS), DIF dekāne Anita Jansone un Dabas un inovatīvo tehnoloģiju institūta vadītājs Uldis Žaimis, kā arī „Accenture Latvija” pārstāvji dalīsies ar savu redzējumu par digitālo vidi Liepājā, un iepazīstinās ar norisēm un jomas aktualitātēm.

Plenārsēdi noslēgs vieslektora, Dr. phys. Konstantīna Mantuļņikova, referāts „Convolutiona Neural Networks: Handwritten hiragana recognition”.

Studentu zinātniskās konferences laikā studenti prezentēs savus pētījumus, un apmainīsies ar pieredzi, tādējādi tā kļūst par vēl vienu soli izaugsmē. Arī šogad studentu prezentētie pētījumi aptver plašu tematisko loku – skarti gan inženiertehniskie risinājumi konkrētām vajadzībām (piemēram, vides monitoringam vai plastikāta ieguvei no jūras aļģēm Furcellaria lumbricalis ), gan veikti pētījumi, kas skar noteiktas problēmas – tekstila pārstrādi Liepājas apkaimē, mobilas saules bateriju uzlādes stacijas izveide vai GPS tehnoloģiju pielietojums. Daļu no konferencē dzirdamajiem referātiem veidos topošo absolventu bakalaura vai maģistra darbu tēmas.

Konference norisināsies attālināti, platformā MS Teams. Interesenti varēs pieslēgties plenārsēdei, izmantojot saiti.