Jaunumi:

Atpakaļ
Santa Striguna, 19.03.2021 16:51

Studenti joprojām pauž nenogurstošu vēlmi darboties zinātnē

Tradicionāli marta otrajā pusē Liepājas Universitātē notiek “Studentu zinātnes un radošuma dienas”. Tas nozīmē divas radošu pasākumu pilnas nedēļas. Šogad pasākuma formāts ir atšķirīgs – diskusijas un zinātniskie lasījumi notiek tiešsaistē, bet studenti joprojām pauž nenogurstošu vēlmi darboties zinātnē. 18. martā notika studiju virziena “Sociālā labklājība” studentu zinātniskie lasījumi, kuros piedalījās ne tikai bakalaura studiju programmas “Sociālais darbinieks” un profesionālā maģistra studiju programmas “Sociālais darbs” maģistrante, bet pētījuma pieredzē dalījās arī viena 2020. gada absolvente. Lai arī pētāmo problēmu loks bija plašs, gan studenti gan paši pētnieki atzinīgi novērtēja iespēju dalīties pieredzē, iesaistīties diskusijās.

Jaunāko kursu studenti, atskatoties uz dzirdēto, atzīst, ka guvuši gan iedvesmu pētījumu izstrādei gan arī padziļinātu izpratni par pētījumu prezentēšanu un diskusijām.

Arī studentu zinātnisko lasījumu vadītāji bija paši studiju programmas “Sociālais darbinieks” studenti – Sintija Gustsone (1.kurss) un Dāvids Daniels Muhins (2.kurss).

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektore Irīna Vereščagina pauž gandarījumu par studentu prasmi mobilizēties attālināto studiju laikā un izsaka cerības, ka sociālās labklājības virzienā izstrādātie pētījumi arī turpmāk tiks aktualizēti plašākam klausītāju lokam.