Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.02.2021 13:16

LiepU pētnieki piedalās konferencē “Valoda un literatūra izglītības kontekstā”

Šodien, 12. februārī, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un pētnieki piedalījās Latvijas Universitātes 79. starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Valoda un literatūra izglītības kontekstā”. Pētnieki un praktizējoši skolotāji konferencē analizēja valodas kļūdas skolēnu darbos, kā arī skolotāju valodu, strādājot tiešsaistes apstākļos, iestājoties par skaistu latviešu valodu.

Konferenci atklāja Daces Markus un Dinas Betheres pētījums “Mazākumtautību bērnu latviešu valodas prasme pirmsskolā: runas ierakstu un vecāku aptaujas rezultāti”, stāstot par latviešu valodas dzīvotspēju bilingvālās situācijās.

Konferencē ar referātu Dzīves rakstība. Andrieva Niedras bērnības atmiņas” uzstājās Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Linda Zulmane un par tēmu ”Reģionālistikas pētījumu potenciāls skolotāju izglītībā” runāja LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola un Liene Markus-Narvila.

Liepājas Universitātes zinātnieki atzīst, ka vēl pirms gada konferencēs ir bijusi iespēja kontaktēties ar kolēģiem klātienē un apmainīties domām un viedokļiem, taču ir jau pierasts pie tā, ka diskusijas notiek tiešsaistē, un arī šī metode ir pieņemama.