Jaunumi:

Atpakaļ
Nora Ferebēfa, 08.12.2020 15:43

Liepājas Universitāte ierindojas pasaules zaļāko universitāšu reitingā

Liepājas Universitāte pirmo reizi iekļūst “zaļajā” pasaules universitāšu reitingā – UI GreenMetric World University Rankings.

Reitinga mērķis ir izvērtēt pasaules augstākās izglītības iestāžu darbību zaļās politikas veidošanā un ilgtspējības nodrošināšanā, uzsvaru liekot globālās klimata maiņas problēmām, enerģijas un ūdens taupīšanai, atkritumu otrreizējai pārstrādāšanai un zaļajam transportam.

Reitingā tika izvirzīti vairāki kritēriji: apkārtne un infrastruktūra, enerģija un klimata izmaiņas, atkritumi, ūdens, transports un izglītība un pētniecība. Liepājas Universitāte uzrādīja vislabākos rādītājus kategorijās: atkritumi, transports un enerģija, klimata maiņa.

Pavisam reitingā šogad ir iekļautas 912 augstākās izglītības iestādes no 84 valstīm. No Latvijas tajā iekļuvušas 3 universitātes: Rīgas Tehniskā Universitāte, Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte, iegūstot attiecīgi 56., 575. un 753. vietu.

Reitinga pirmajā vietā ir Vāgeningenas Universitāte un pētniecības centrs (Wageningen University and Research) no Nīderlandes, otrajā - Oksfordas Universitāte (University of Oxford) no Apvienotās Karalistes un trešajā - Oksfordas Notingemas Universitāte (Nottingham University of Oxford) no Apvienotās Karalistes.

Vairāk par GreenMetric rezultātiem http://greenmetric.ui.ac.id/overall-rankings-2020/