Jaunumi:

Atpakaļ
Anita Helviga, 02.12.2020 16:58

Pieejama monogrāfija par mūsdienu Latvijas teātri, autoru vidū arī KHI pētniece

   Izdevniecība „Zinātne” laidusi klajā monogrāfiju angļu valodā par Latvijas teātri aizvadītājā desmitgadē „Contemporary Latvian Theatre. A Decade Bookazine” (Mūsdienu Latvijas teātris. Desmitgades grāmatžurnāls). Izdevuma galvenā redaktore ir teātra zinātniece Lauma Mellēna-Bartkeviča, redkolēģijā darbojās arī teātra zinātnieces Valda Čakare, Ieva Rodiņa un Guna Zeltiņa, rakstus recenzējušas mākslas zinātņu doktores Ramune Balevičūte (Lietuva), Anneli Saro (Igaunija) un Edīte Tišheizere (Latvija). 
   Rakstu autoru lokā ir teātra praktiķi, zinātnieki un augstskolu docētāji, tostarp Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Vēsma Lēvalde ar rakstu „Latvian Theatre in the Digital Age” (Latvijas teātris digitālajā laikmetā). Savu skatījumu uz Latvijas teātri devuši arī lietuviešu un igauņu teātra pētnieki. Izdevumu papildina bagātīgs Latvijas teātra fotomateriālu klāsts.
   Pateicoties Kultūras ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, monogrāfijas digitālo versiju var iegūt ikviens interesents bez maksas.

Izdevumu var lejuplādēt šeit: https://www.kroders.lv/lasa/1526