Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.11.2020 11:36

Ceļu pie lasītāja sāk divi jauni izdevumi

Nedēļas nogalē Liepājas Universitātē ceļu pie sava lasītāja sāka divi jauni izdevumi – rektores Daces Markus biobibliogrāfija un Liepājas Universitātes 75. jubilejas grāmata.

Sērijā “Latvijas zinātnieki” iznākusi Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķes, profesores, Liepājas Universitātes rektores Daces Markus biobibliogrāfija, kurā apkopots zinātnieces veikums pēdējo piecpadsmit gadu laikā. Izdevumā atrodami arī fakti par Daces Markus sabiedrisko darbību un dzīvi šajā laikaposmā. Biobibliogrāfijā lasāms tuvāko laikabiedru un kolēģu vērtējums. Liepājas Universitātes profesores Zanda Gūtmane, Alīda Samuseviča un asociētā profesore Ieva Ozola atzīst: “Kopīgi aizvadīto gadu laikā Liepājas Universitātes kolektīvs vairākkārt ir pārliecinājies, ka rektore Dace Markus ir labs sabiedrotais ceļā uz ambicioziem un grūti sasniedzamiem mērķiem. Ar viņu kopā droši var doties cīņā, jo blakus būs gan uzticams, stratēģiski domājošs kareivis, gan arī cilvēcisks sarunu biedrs.”

Savukārt izdevums “No Latvijas simtgades nākotnē”, kurš veltīts Liepājas Universitātes 75. jubilejai, kuru vajadzēja atzīmēt šovasar, fotoattēlos un tekstos latviešu un angļu valodās stāsta par pēdējo gadu sasniegumiem un nākotnes mērķiem. Par to, ar ko dzīvo un elpo Liepājas Universitāte, raugoties nākotnē.