Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 16.11.2020 10:52

Radošo darbnīcu cikla “Open Lab” rezultātu izstāde Liepājā un tiešsaistē

No 21. novembra līdz 5. decembrim tiešsaistē un arī pilsētvidē – laukumā pie Liepājas Universitātes galvenās ēkās Lielajā ielā 14 – būs aplūkojama atvērtās mākslas izglītības cikla “Open Lab” 2020. gada radošo darbnīcu rezultātu izstāde.

No 7. augusta līdz 25. oktobrim Liepājā un tiešsaistē norisinājušās trīs diskusijas un radošās darbnīcas, kuras vadīja pieredzējuši mentori – Latvijā pazīstami mākslinieki – kopā ar mākslas studentiem un interesentiem caur mākslas praksi pētot kādu no šobrīd aktuālām tēmām sabiedrībā. Radošo darbnīcu “Krīze” (7. – 9.08.) vadīja mākslinieku apvienība GolfClayderman (Margrieta Griestiņa, Aksels Bruks), un tās rezultātā tapa trīs video performances. Darbnīcā “Dzimtes locījumi” (2. – 4.10.) fotogrāfe un performanču māksliniece Vika Eksta dalībniekus iepazīstināja ar tēla veidošanas principiem, bet Annemarija Gulbe – ar fotogrāfiskiem izteiksmes līdzekļiem dzimtes diskursa atveidē. Savukārt radošo darbnīcu par tēmu “Drošticamība” (23. – 25.10.) vadīja jauno mediju mākslinieki Gints Gabrāns un -8 jeb Andris Vētra. Darbnīcas rezultātā tika ganīti algoritmi un radīti mākslas darbi bez oriģināla un autorības.

Sarežģīto tēmu izpētē darbnīcas dalībniekiem palīdzēja diskusijās pieaicinātie eksperti – krīzes psihologs Gints Kapenieks, literatūrzinātniece Zanda Gūtmane,  kuratore Jana Kukaine un filozofijas lektors un pētnieks Igors Gubenko, kuru interešu lokā ir feminisma filozofijas studijas, kā arī mediju teorētiķe, asociētā profesore Ilva Skulte.

Tiešsaistes izstādi, kā arī diskusiju video ierakstus iespējams aplūkot projekta “Open Lab” mājas lapā: http://openlab.mplab.lv/

Izstādes dalībnieki: apvienība GolfClayderman, Marta Mēness, Jānis Jankevics, Ģirts Edvarts Stepiņš, Pēters Riekstiņš, Dāvis Kristaps Aigars, Uldis Hasners, Diana Lelis, Kristers Krūms, Rūdolfs Saulkalns, Aleksandrs Cimermanis, Līga Vēliņa, Elza Ozola, Elza Zīverte, Laura Vilerte, Marija Luīze Meļķe, Kristers Gontarevs un citi.Elza Ozola, Līga Vēliņa “Mūžības izklāstīšana”. No sērijas “Vai māksla var būt nepatiesa?” radošajā darbnīcā “Drošticamība” (23.-25.11.2020., tiešsaistē)


Projekts “Open Lab” turpināsies arī 2021. gadā ar radošajām darbnīcām, kurās tiks iepazīti biosignāli un pētīta starpsugu komunikācijas iespējamība, kā arī radīti mēģinājumi notvert un attēlot jauno normalitāti. Informācijai par pieteikšanos bezmaksas dalībai diskusijās un radošajās darbnīcās var sekot projekta “Open Lab” tīmekļa vietnē openlab.mplab.lv un sociālajos tīklos.

Projektu organizē elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB, atbalsta Liepājas Universitāte, MPLab, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas Kultūras pārvalde.