Jaunumi:

Atpakaļ
Lilita Ābele, 29.04.2020 00:00

Ekotehnoloģiju maģistranti attālināti piedalās starptautiskā konferencē

Piektdien, 24. aprīlī, profesionālās maģistra studiju programmas „Ekotehnoloģijas“ studenti virtuāli prezentēja savu pētījumu rezultātus starptautiskajā studentu zinātniski praktiskajā konferencē „Labklājības sabiedrība: pieredze un perspektīvas“. Konference tika organizēta, sadarbojoties Klaipēdas, Liepājas un Kadisas (Spānija) universitātēm. Tā norisinājās trīs sekcijās, kuras vadīja Klaipēdas Universitātes docētāji kopā ar Liepājas Universitātes pārstāvjiem – studiju programmas “Ekotehnoloģijas” direktori Lilitu Ābeli un docentu Robertu Jūrmalieti.

Atklājot konferenci, tās dalībniekus uzrunāja Liepājas Universitātes studiju prorektore Māra Zeltiņa un Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone.

Pasākuma gaitā tika apspriests plašs ar sabiedrības ilgtspējības nodrošinājumu saistīts tēmu spektrs – bioatkritumu un plastmasas atkritumu apsaimniekošana, dabisko krāsvielu ieguve no lauksaimniecības atkritumiem, ekotehnoloģiskā pieeja municipālo notekūdeņu attīrīšanā, inovāciju mārketings un mārketinga komunikācijas, ūdens vides izglītība, ekotūrisma izmantošana izglītībā un terapijā, hipoterapija, videi draudzīgi risinājumi mutes veselības jomā un citas tēmas.

Programmas direktore, Liepājas Universitātes Aprites ekonomikas centra vadītāja Lilita Ābele uzsver, ka konference nu jau kļuvusi par tradīciju mūsu studentiem, un izdotais rakstu krājums tiek pasniegts kā papildinājums iegūtajam diplomam.

Savukārt studiju programmas “Ekotehnoloģija” 1. kursa studente Aiva Mače  papildina: “Ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē, tehnoloģijas ļauj attālināti piedalīties šādās konferencēs. Bija interesanti iepazīties ar citu valstu pieredzi un prieks, ka latviešu studenti spēja sevi parādīt tiešām augstā līmenī.”