Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 02.04.2020 13:10

LiepU absolventes nominētas Latvijas Literatūras gada balvai

2020. gada 31. martā ir paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti, mūža balvas un speciālbalvas ieguvēji. Nominantu vidū ir arī divas Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas "Rakstniecības studijas" absolventes Sabīne Košeļeva un Rasa Bugavičute-Pēce. 

Sabīne Košeļevas "Vientulības ministrija" (izdevniecība "Zvaigzne ABC") nominēta kā viens no labākajiem prozas darbiem līdzās Gundegas Repšes, Lienītes Mednes-Spāres un Ingas  Gailes veikumam, savukārt Rasas Bugavičutes-Pēces "Puika, kurš redzēja tumsā" (izdevniecība "Latvijas Mediji") nominēta kategorijā "Labākie darbi bērniem". 

Rakstniecības studiju programmas direktore Zanda Gūtmane priecājas par savu bijušo studentu panākumiem: "Protams, ļoti priecājamies par to, ka mūsu radošajiem studentiem izdodas atrast savu ceļu rakstniecībā! Priecājamies, ka kādu brīdi esam bijuši klātesoši viņu attīstībā, un arī par to, ka joprojām jūtam stipras saiknes ar mūsu absolventiem!"      

Ārkārtas situācijā balvas pasniegšanas process, kas notiks š.g. 30. aprīlī, būs atšķirīgs no iepriekšējiem gadiem. Līdz tam, visu aprīļa mēnesi grāmatu blogeri, lasītāji un literatūras entuziasti aicināti piedalīties konkursā un savos sociālo tīklu profilos (Instagram, Facebook, Twitter) publicēt attēlus un vērtējumus par LALIGABA nominētajiem darbiem, lietojot tēmturi #laligaidas.