Jaunumi:

Atpakaļ
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA), 31.03.2020 00:00

APTAUJA - Par problēmām un to risinājumiem attālināta izglītības procesa nodrošināšanā valsts ārkārtējās situācijas apstākļos

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina vispārējās (izņemot pirmsskolu), profesionālās  izglītības pedagogus un augstskolu mācībspēkus piedalīties aptaujā par problēmām un to risinājumiem attālināta izglītības ieguves procesa (turpmāk - mācību process) nodrošināšanā valsts ārkārtējās situācijas apstākļos.

Nozīmīgākie attālinātu izglītību ietekmējošie faktori ir:

  • mācību procesa tehniskais aprīkojums un digitālās prasmes;
  • mācību procesa darba organizācija;
  • sadarbības ar izglītojamajiem un kolēģiem nodrošināšana;
  • pedagogu tiesību ievērošana.

Valsts ārkārtējās situācijas apstākļos būtiski ir censties pielāgoties apstākļiem, meklējot veiksmīgākos risinājumus mācību procesa nodrošināšanai attālināti. Pētījuma rezultāti būs ļoti nozīmīgi turpmākai attālinātās izglītības ieguves procesa pilnveidošanai pedagogu un mācībspēku  profesionālās dzīves kvalitātes kontekstā.

Jūsu anonimitāte tiek garantēta, un iegūtie dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā. Jūsu viedoklis mums ir ļoti svarīgs!

Anketas aizpildīšanai nepieciešamas aptuveni 10 minūtes. Lūdzu, uzmanīgi izlasiet jautājumus un atzīmējiet izvēlēto atbilžu variantu tam paredzētajā vietā.

Anketā tiek lietoti termini:
Pedagogi
-    sākumskolas pedagogs, vispārējās pamatizglītības pedagogs, vispārējās vidējās izglītības pedagogs, profesionālās izglītības pedagogs, augstskolas mācībspēks;
Izglītojamie – vispārizglītojošo skolu skolēni, profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, augstskolu studenti.

--> SĀKT APTAUJU

LIZDA pateicas Jums par atsaucību un aptaujai veltīto laiku!