Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 02.03.2020 11:02

Otrajā kultūru apmaiņas vakarā iepazītas divas Āzijas valstis

LiepU Starptautisko attiecību daļa turpina iepazīstināt interesentus ar to valstu kultūrām, kuru studenti šobrīd studē Liepājas Universitātē gan kā Erasmus+ apmaiņas programmas, gan pilna laika studenti. 2020. gada 26. februārī Liepājas Universitātē norisinājās jau otrais kultūru apmaiņas vakars šajā studiju semestrī, kurā varēja uzzināt daudz jauna par divām atšķirīgām valstīm Āzijā – Taivānu, kura ir divreiz mazāka par Latviju, taču desmit reizes apdzīvotāka, un Indiju, kas ir 7. lielākā valsts pasaulē.

Indiju prezentēja Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti no Indijas, kuri šobrīd LiepU studē informācijas tehnoloģijas gan bakalaura, gan maģistra līmenī, galveno uzsveru liekot uz slavenākajiem tūrisma objektiem, laulību rituāliem, kā arī dažādiem kultūru aspektiem.

Savukārt Taivānu prezentēja divas studentes, kuras LiepU ieradušās, pamatojoties un noslēgto sadarbības līgumu par studentu apmaiņu ar Ših Siņas Universitāti. Savā prezentācijā studentes meklēja atbildes, kāpēc cilvēki Taivānā ir tik draudzīgi, atvērti un toleranti. Tāpat studentes ļāva iepazīt skaistākās tūrisma vietas Taivānā.

Kā jau ierasts, ārzemju studenti bija sagatavojuši savu valstu tradicionālos ēdienus –  indiešu maizi ar turku zirņiem, tradicionālo desertu “Rava Laddo”; saldo mung pupiņu zupu. Visi studenti atzina, ka Liepājā nav tik vienkārši atrast nepieciešamos produktus, lai pagatavotu šos ēdienus.

Nākamais kultūru apmaiņas vakars notiks 2020. gada 4. martā, un tajā varēs uzzināt par Austriju un Filipīnām.