Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.01.2020 00:00

Mākslas gaitenī pirmo reizi viesmākslinieka darbi

Pirmdien, 27. janvārī, Liepājas Universitātes 2. stāva Mākslas gaitenī tika atklāta lietuviešu mākslinieka Ričarda Garbačiauska (Ričardas Garbačiauskas) darbu izstāde. Mākslinieks ir Lietuvas Mākslinieku apvienības loceklis un Šauļu universitātes pasniedzējs, kuram laba sadarbība ar Liepājas Universitātes māksliniekiem ir izveidojusies gan Šauļu mākslas galerijas “Laiptai” izstādēs, gan dažādos plenēros Lietuvā un Latvijā. Tā rezultātā Ričarda Garbačiauska darbi šobrīd ir skatāmi universitātē.

Atklājot izstādi, Liepājas Universitātes pasniedzējs, mākslinieks Aldis Kļaviņš teica: “Ričards ir lielisks ainavists, bet tagad mēs redzam gleznās šos lieliskos ritmus! Es neticēju, ka no tradicionālās glezniecības mākslinieks aizies šādā stilā.”

Izstādes gleznas ir radušās Baha koncertu iespaidā un pats mākslinieks par to saka: “Ritms ir absolūti visur, tas ir būtisks mūsu mikro un makropasaules eksistences nosacījums. Šāda mana nostāja ir pamatā darbu konstruēšanai, kas man ļauj runāt izteikti vispārinātu, minimizētu formu valodā. Ritms mākslas darbā ir kaut kas līdzīgs arhaiskām zīmēm, anonīmām, tomēr savstarpēji saistītām pasaules apveidu formām.”

Foto ŠEIT.