Jaunumi:

Atpakaļ
Gundars Čiževskis, 10.12.2019 00:00

Selīna un Valentīna iepazīstina studentus ar runas terapiju Francijā

Šodien, piedaloties studiju programmas “Logopēdija” 1. kursa studentiem, Liepājas Universitātē Selīna Čaisina (Céline Chaysinh) un Valentīna Haja (Valentine Hy) dalījās ar savu pieredzi runas terapijā, ko viņas apgūst Francijas augstskolā. Abas francūzietes Liepājā jau uzturas vairāk nekā mēnesi un ar savām zināšanām dalās gan ar Liepājas Universitātes studentiem, gan  arī  ar Liepājas Reģionālās slimnīcas personālu un arī pacientiem.

Viņas uzskata, ka Liepāja ir lieliska vieta, kurā uzturēties un informēt citus par to, ko viņas apguvušas, studējot runas terapiju Francijā. Valentīna pastāstīja, ka iemācījusies arī dažus vārdus latviešu valodā – labrīt, labdien, labvakar. Savukārt Selīna mācēja nosaukt krāsas – zaļš, zils un pinkī, uzreiz izlabojot uz rozā.

Pēc lekcijas studentiem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, uz kuriem meitenes ar prieku arī atbildēja. Liepājas Universitātes asociētā profesore Baiba Trinīte teica paldies studentēm no Francijas par dalīšanos ar savas pieredzes stāstu.

Foto galeriju skatīt ŠEIT