Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 14.11.2019 00:00

Svinam Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu

Gaidot tuvojošos svētkus – Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienu, Liepājas Universitātes mācībspēki, darbinieki un studenti bija pulcējušies tradicionālajā svētku pasākumā.

Tajā klātesošos sveica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, atceroties svarīgos mirkļus, kas notika pirms simts gadiem, kad Liepāja ierakstīja tik nozīmīgus vārdus Latvijas vēsturē, kā arī izstāstīja savu Liepājas iepazīšanas stāstu caur Liepājas autoru literatūru.

Liepājas Universitātes ļaudis ar savu klātesamību bija pagodinājis Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis: “Nācija, kas neatceras savu pagātni, nav pelnījusi nākotni. Liepājas vārds ir spilgti ierakstīts vēsturē 1919. gadā, laikā, kad valdība atrodas Liepājā un valstiskā neatkarība karājas mata galā. ”

Pasākumu emocionālu darīja Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” profesores Ilzes Valces vadībā, un informatīvi bagātīga un iedvesmojoša bija Britu vēstniecības piedāvātā dokumentālā filma “Sabiedrotie”, kas vēsta par sabiedroto atbalstu Latvijas ceļā uz neatkarību, bet it īpaši – par Lielbritāniju, kura pirmā atzina Latvijas neatkarību de facto un de jure. Dalīties iespaidos par redzēto un vēlēt viens otram priecīgus svētkus bija iespējams pie mielasta galda.

Lai Jums priecīga Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena!

Foto ŠEIT.