Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Mackare, 31.10.2019 00:00

Starptautiskā konferencē Dublinā diskutē par Mākslīgo intelektu

Aizvadītajā nedēļā no 17. līdz 19.oktobrim doktorantūras studiju programmas “E-studiju tehnoloģijas” direktore Anita Jansone kopā ar doktoranti K.Mackari piedalījās “International Conference on Artificial Intelligence and Advanced Manufacturing (AIAM2019)”, kas norisinājās Dublinā, Īrijā. Konference norisinājās kopā ar 11. FCPAE Eiropas Forumu. Galvenais uzsvars pasākumā tika virzīts uz tehnoloģijām, inovācijām, progresu, dažādību, sadarbību, plašu Mākslīgā Intelekta pielietošanu, kā arī visu šo šķautņu sadarbība.

17. oktobrī norisinājās pirmais tīklošanās pasākums, kurā dalībnieces iepazinās ne tikai ar konferences un foruma organizatoriem – Ķīnas profesionāļiem Eiropā un Īrijā. Uzņēmēji no Beļģijas: Mr. Roland Vancauwenberghe no ROLAND VC un MR. Jacques Vergaet no Big tyre Recycling company izrādīja interesi par Latviju, jo viņu piedāvātie risinājumi var tikt pielietojami Latvijas lauksaimniecībā un problēmu risināšanā ar izmantoto riepu uzkrāšanu.

18. oktobrī norisinājās vairākas paralēlās sesijas konferences un foruma ietvaros visas dienas garumā. Šajā dienā dalībnieces prezentēja un iepazīstināja ar savu darbu un pētījuma rezultātiem par mākslīgo intelektu kopā ar dalībniekiem no Īrijas, Lielbritānijas, Polijas, Krievijas un Ķīnas.

“Kontaktējoties ar pētniekiem, kuru publikāciju un projektu dalību skaits sasniedz 200 un 300, ieguvām motivāciju neapstāties pie sasniegtā un veicināt skaita palielināšanu gan publikāciju izstrādē, gan iesaisti dažādos projektos. Vakara tīklošanās pasākumā mazliet iepazināmies ar Īrijas kultūru un nodibinājām kontaktus. Iepazināmies ar Leo, Čonkvinga pilsētas pārstāvji (Čuncjina, Ķīna), kas bija ieinteresēts mūsu pētījumā un turpmākās sadarbības izveidē un veicināšanā starp abām pilsētām un Universitātēm. Apmainījies ar kontaktiem ar vairākiem profesionāļiem no dažādām Eiropas valstīm un Ķīnas.

19. oktobrī turpinājās iepazīšanās ar Ķīnas un Eiropas valstu, īpaši Īrijas, sadarbības tendencēm un attīstību tehnoloģiju un Mākslīgā Intelekta jomā. Ar interesi noklausījāmies abu Beļģijas pārstāvju prezentācijas par viņu inovatīvajiem tehnoloģiju risinājumiem lauksaimniecības un riepu pārstrādes jomā. Bijām uzaicinātas piedalīties Ķīnas vēstnieka Īrijā uzņemšanā, kurā ne tikai iepazināmies ar vēstnieku un ieguvām nelielu priekšstatu par Ķīnas kultūru, bet arī turpinājām sarunas ar pasākuma dalībniekiem. Pēcpusdienā turpinājām kontaktu nostiprināšanu tīklošanās pasākumā, iepazīstot arī skaistu Īrijas vietu – Powerscourt dārzu.

Kopumā visa pasākuma laikā ieguvām daudz informācijas par Īrijas attīstības tendencēm, Ķīnas tendencēm un vēlmi sadarboties ar Eiropas zinātniekiem un uzņēmējiem, Beļģijas pieredzi cirkulārajā ekonomikā un sadarbībā ar Ķīnu, Eiropas valstu zinātnieku dažādos skatījumus uz Mākslīgā Intelekta pielietošanu un izmantošanu, tā iespējām un nākotni. Mēs iepazīstinājām ar savu pētījumu, tā rezultātiem un sevi, lai veidotu sadarbību. Ieguvām nenovērtējamu pieredzi visa pasākuma laikā. Tīklošanās pasākumu laikā, izveidojām kontaktus ar vairākiem Eiropas valstu un Ķīnas pārstāvjiem, ar kuriem ceram nākotnē nodibināt sadarbību,” stāsta  Kristīne Mackare.

"Dalība konferencē atbalstīta projekta “Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas universitātē” (1.1.1.5/18/I/018) ietvaros, kas sniedz finansiālu atbalstu, lai veicinātu starptautisko sadarbību pētniecībā un zinātnē".