Jaunumi:

Atpakaļ
Gundars Čiževskis, 25.10.2019 00:00

“Ceļojums biznesa pasaulē” ar brāļiem Rogām

Vakar Liepājas Universitātē notika pasākums “Ceļojums biznesa pasaulē ar Liepājas Universitāti”, kuram šoreiz tēma bija “Kā darīt dzīvē labas lietas!”. Pasākumu atklāja LiepU Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga, kura arī iepazīstināja ar uzaicinātajiem viesiem – brāļiem Salvi Rogu un Elgaru Rogu.

Pirmajā pasākuma daļā Salvis Roga iepazīstināja klātesošos ar atskatu uz savu dzīvi un pastāstīja, ko darījis un kā nonācis līdz darbam Kurzemes Biznesa inkubatorā. Viņš uzsvēra jauniešiem trīs lietas – ja neiesi pie tā, ko Tu vēlies, Tev nekad tas nepiederēs; ja nejautāsi, atbilde vienmēr būs Nē; ja nespersi soli uz priekšu, Tu vienmēr būsi vienā un tajā pašā vietā.
Savukārt Elgars Roga savā uzrunā studentiem atklāja, kāda bijusi atšķirība starp abiem brāļiem skolas laikā, kad Salvis cītīgi mācījies, bet viņam vairāk patikušas ballītes un izklaides, bet tas neliedza Elgaram vēlāk iegūt bakalauru jurisprudencē. Elgars arī pastāstīja kā bez nekādām zināšanām par biznesa uzsākšanu, vienkārši kādu dienu gājis reģistrēt savu uzņēmumu un, ka no idejas līdz “Windcut Barber shop” atklāšanai pagājušas vien trīs nedēļas. Elgars savā runā vairākkārt uzsvēra, ka nevajag baidīties uzsākt jaunas lietas, jo visu uz priekšu nekad nevar paredzēt, un tikai darot var iemācīties pārvarēt grūtības.

Arī iegādājoties un pārbūvējot autobusu par Barberbus, Elgars nekad nebūtu aizdomājies, ka autobusa viena riepa maksā 300-400 eur un OCTA polise 1000,- eur! Un vēl papildus šiem izdevumiem izrādījies, ka autobusam obligāti ir nepieciešama arī Kasko polise. Neraugoties uz visu, Elgars ir ļoti priecīgs par paveikto un nav slēpis savu sajūsmu, kad pirmo reizi ieraudzījis pabeigto Barberbusu. Interesanti, ka autobusa maksimālais ātrums ir 90 km/h un degvielas patēriņš 35l uz 100 km.

Elgars un Sandis studentiem novēlēja nepadoties pie iesāktā un turpināt, jo, ja viņš zinātu ar kādām izmaksām un grūtībām būs jāsaskaras, lai izveidotu šo barberbusu, viņš visticamāk to nemaz nebūtu sācis, bet ejot soli pa solim, viss ir paveicams.

Pēc pasākuma interesentiem bija iespēja izbraukt ar Barberbusu, lai novērtētu visus autobusa plusus un arī to kā cilvēki atskatās, kad tas brauc pa pilsētu.

Foto skatīt ŠEIT