Jaunumi:

Atpakaļ
Lauma Celma, 03.10.2019 00:00

Projektā iebraucējus iepazīstinās ar Latvijas kultūru

Lai veicinātu cilvēku, kuri ir trešo valstu valstspiederīgie un kuri likumīgi uzturas Latvijā, iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, no šā gada augusta līdz 2020. gada 31. decembrim patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros, projektu īsteno biedrība „Sadarbības  platforma” sadarbībā ar biedrību “Patvērums “Droša māja””. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Granta līguma Nr.  MIF/8/2019/2/01.

Projekta svarīgākie uzdevumi ir ieviest ārzemniekiem paredzētu kvalitatīvu integrācijas programmu un organizēt savstarpēju izpratni veicinošus pasākumus gan Latvijā dzīvojošo ārzemnieku, gan uzņemošās sabiedrības pārstāvjiem.

Galvenās aktivitātes būs integrācijas kursi, latviešu sarunvalodas klubs, starpkultūru komunikāciju veicinoši pasākumi, kā arī koprades un kopējo interešu pasākumi, kam dots vadmotīvs “Es un Tu = Mēs”.

Integrācijas kursu apmeklētāji izzinās Latvijas vēsturi un valsti, tās politisko sistēmu, gūs zināšanas par sociālo, izglītības un veselības aprūpes pakalpojumu sistēmu Latvijā, iepazīsies ar situāciju darba tirgū, nodarbinātību, iespēju strādāt algotu darbu vai veidot savu biznesu, kā arī iegūs zināšanas par Latvijas kultūru un tradīcijām. Latviešu sarunvalodas kluba nodarbības būs veltītas tam, lai neformālā gaisotnē nostiprinātu latviešu valodas prasmes un mazinātu runas barjeru.

Iepazīstinot iebraucējus ar latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu kultūru, tiks organizēti četri starpkultūru komunikāciju un socializāciju veicinoši pasākumi.

Koprades un kopējo interešu pasākumos ārzemnieki tiks aicināti iesaistīties un aktīvi līdzdarboties. Tā, piemēram, Liepājā kopā ar Austrasbērniem tiks veidota koncertprogramma. Paredzētas tikšanās pie tējas tases, kopīgas ekskursijas, sarunu vakari “Kultūru šarms”, gleznošanas nodarbības, radošās darbnīcas un daudzas citas aktivitātes.