Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.09.2019 14:46

LiepU zinātnieki piedalās konferencē Liepājas Neredzīgo biedrībā

23. un 24. septembrī Liepājas Neredzīgo biedrībā notiek starptautiska konference “Training of teachers on digital tools. Evaluation and testing.” Liepājas Universitāti konferencē pārstāv profesores Dace Markus, Alīda Samuseviča un  Dina Bethere.

Kā stāsta Liepājas Universitātes rektore Dace Markus: “Konferences klausītāji iepazinās ar projekta “Astronomija neredzīgajiem un cilvēkiem ar invaliditāti” jeb A4BD (Astronomy for the Blind and the Diasabled) rezultātiem Grieķijā, Latvijā, Spānijā, Francijā, Kiprā. A4BD galvenais ieguvums ir tas, ka projekts izveidos instrumentus, kurus speciālās izglītības profesionāļi varēs lietot, lai palīdzētu mācīt zinātni (šoreiz – astronomiju) cilvēkiem ar redzes traucējumiem.”

 Projektā iesaistās astronomi un tehnoloģiju speciālisti kopā ar pedagogiem. Projekta noslēgumā kā bezmaksas programma pasaules izglītības kopienai tiks nodrošināta programmatūra astronomisku attēlu pārveidošanai uz skaņu. Tādējādi programmas lietotāji varēs ne tikai mācīties astronomiju, bet arī uztvert astronomiska attēla skaistumu, ko viņi nav spējīgi izdarīt ar redzes palīdzību.