Jaunumi:

Atpakaļ
Maija Demitere, 06.06.2019 10:34

Interaktīvās mākslas izstāde “Signālu dārzs” Liepājā

Izstādē “Signālu dārzs” apvienojušies 4 jauno mediju mākslinieki, kas publikai piedāvā šī gada laikā radītus, interaktīvus jaunāko tehnoloģiju mākslas darbus.

Interaktīvām un imersīvām tehnoloģijām ķļūstot par arvien lielāku daļu no ikdienas dzīves un īpaši izklaides industrijas, tieši mākslinieki ir tie, kas eksperimentē ar pastāvošo tehnoloģiju robežām – lietojot tās “nepareizi”, tie atklāj arvien jaunus veidus, kā materializēt savas mākslinieciskās idejas.

Izstāde “Signālu dārzs” aicina skatītāju iesaistīties, spēlēties, izglītoties un izbaudīt jaunradītus mediju mākslas darbus – atklāt jaunas VR tehnoloģiju iespējas mākslā, iepazīt jaunu dzīvības formu un nonākt akusmātiskā iedomu pasaulē.

Izstādē piedalās: Eva Ilze Jankovska, Arina Mozzherikova, Milda Ziemane un Matīss Lociks.

Paralēli izstādei (Tirgus ielā 9) būs apskatāms mediju mākslas pētnieces un mākslinieces Maijas Demiteres veidotais publiskais dārzs, kas piedāvā dažādus risinājumus mikrodārzniecībai – pārtikas audzēšanai telpās un ierobežotā platībā, ar pēc iespējas mazāku laika un resursu ieguldījumu. Tikai vienu dienu, sestdien, 15. jūnijā, no pulksten 15.00 – 18.00 māksliniece Paula Vītola piedāvās radošo darbnīcu “Gaismas skaņas” (darbnīcas ilgums – ap 10 min, iepriekš nav jāpiesakās, var ierasties jebkurā laikā).

Izstāde vaļā no 11. līdz 16. jūnijam (katru dienu no pulksten 14.00 – 19.00) bijušajā ratiņu rūpnīcā, Tirgus ielā 9, Liepājā. Izstādes atklāšana: 10. jūnijā pulksten 19.00.

Izstādi organizē biedrība ASTE. Art, Science, Technology, Education un Mākslas pētījumu laboratorija, MPLab.

Izstādi atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas Universitāte.

Vairāk informācijas mājas lapā: aste.gallery vai zvanot: +371 22440744 (Milda Ziemane).