Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.04.2019 12:32

Zinātnieki LiepU diskutē par izglītību

25. aprīlī Liepājas Universitātē notika 11. starptautiskā zinātniskā konference, kuru organizē Izglītības zinātņu institūts – “Izglītības kvalitātes dimensijas zināšanu sabiedrībā”, tēma: Pētniecība: mācīšanās un mācīšana”.

Konferences dalībniekus atklāšanā uzrunāja Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, sakot: “Šajā konferencē būs gan zinātniskā, gan lietišķā sadaļa. Tas iepriecina. Laikā, kad esam atbildīgi par pirmsskolas izglītības un logopēdijas attīstību Latvijā, vajag saskaņotus viedokļus un domu apmaiņu.” Zinātnes prorektore Ieva Ozola uzsvēra , ka jebkurš mūsu darbs ir sabiedrības labumam, bet Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja, LiepU doktorante Kristīne Niedre-Lathere atzina: “Mēs daudz runājam par izglītības kvalitāti, bet ir jāzina, kā pārmaiņas īstenot.”

Konferences darbs notika četrās pētniecības grupās, kurās zinātnieki ne tikai referēja, bet arī diskutēja par pētniecību augstskolas, skolas, sabiedrības attīstības kontekstā un studiju programmas izstrādes kontekstā.

Konferences organizatore, Izglītības zinātņu institūta direktore, profesore Dina Bethere atzīst: “Līdz šim konference bija vairāk reģionāli orientēta, tagad tā ir ieguvusi starptautisku skanējumu – konferences zinātniskajā komitejā darbojas zinātnieki no 7 valstīm. Mēs domājam arī par publikāciju starptautisku atpazīstamību. Savukārt šodienas diskusijas būs labs zinātniskais ieguldījums studiju programmu satura un formas attīstībā.”

Foto ŠEIT.