Jaunumi:

Atpakaļ
Zanda Gūtmane, 27.03.2019 14:58

Liepājas Universitātes profesore Rasa Šmite un Raitis Šmits – „Purvīša balvas 2019” nominanti

Liepājas Universitātes profesore, Mākslas pētījumu laboratorijas pētniece, maģistra studiju programmas „Jaunie mediji un audiovizuālā māksla” direktore Rasa Šmite un jauno mediju mākslas docētājs Raitis Šmits nominēti „Purvīša balvai 2019”.

Kopumā fināla atlasei tika izvirzīti divdesmit mākslinieki/ mākslinieku grupas, kuru radošais veikums atzīts par nozīmīgu notikumu Latvijas vizuālās mākslas ainā laikposmā no 2016. gada 8. decembra līdz 2018. gada 31. decembrim. Neatkarīgie eksperti par balvas pretendentiem atzina astoņus māksliniekus un autoru kolektīvus – Ēriks Apaļais, Ieva Epnere, Kristaps Epners, Gints Gabrāns, Romāns Korovins, Paulis Liepa, tekstgrupa „Orbīta”, kā arī Rasa un Raitis Šmiti. Prestižajai balvai viņi izvirzīti par izstādi „Mikropasauļu svārstības” RIXC mākslas galerijā.

22. marta vakarā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē notika nominantu izstādes atklāšana. Tā  būs aplūkojama līdz 9. jūnijam, bet no 25. marta portālā „Delfi” norisināsies skatītāju simpātijas balsojums, kurā ikviens varēs izvēlēties savu favorītu no astoņiem balvas pretendentiem.

Lēmumu par to, kuram māksliniekam piešķirt balvu, pieņems „Purvīša balvas” organizatori. Balva tiks pasniegta īpašā ceremonijā š. g. 12. aprīlī mākslas centrā „Zuzeum”.