Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.09.2018 00:00

Grāmata mundras domāšanas uzturēšanai

Liepājas Universitātē notika pedagoģijas zinātņu doktores Vairas Kārkliņas, kuras darba pieredze matemātikas nozarē ir vairāk nekā trīsdesmit gadu garumā, grāmatas “Galvas rēķini” atvēršanas svētki.


Uz grāmatas atvēršanu bija pulcējušies autores kolēģi un matemātikas speciālisti. Pati autore atzina: “Kāpēc jārēķina galvā? Mana pārliecība ir, ka līdz tūkstotim visu var rēķināt galvā. Cilvēki baidās no skaitļiem, jo tos neizprot. Rēķini galvā palīdz procesiem smadzenēs un attīsta prātu jebkurā vecumā.”


Grāmata dod ieskatu galvas rēķinu teorijā, kā arī rēķinu praktiskajā lietošanā dažādās dzīves situācijās, tajā ir vairākas nodaļas, kurās apkopoti 48 galvas rēķinu paņēmieni, to pamatojumi un vingrinājumi paņēmienu apguvei, kā arī kalendāra dienu noteikšana, ziņas par galvas rēķinu olimpiādēm Latvijā, Eiropā un pasaulē. Katrā nodaļā dota arī īsa informācija par galvas rēķinu  paņēmienu  vēsturi, iespēju robežās nodaļas papildinātas ar atbilstošu ilustratīvo materiālu.


Grāmata un kartīšu komplekts adresēti kā skolēniem, tā pieaugušajiem, tajā skaitā arī senioriem, prāta attīstīšanai un mundras domāšanas uzturēšanai.


Foto ŠEIT.