Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.03.2018 00:00

Frankofonijas mēnesī diskutē par franču valodas apguvi un klausās muzikālu pasaku

Trešdien, 28. martā, Frankofonijas dienu ietvaros Liepājas Universitātē notika mākslinieku Širinas el Ansarī  un Jasira Rami muzikālās pasakas “Pilnmēness un Mēnesspilnā neticamie piedzīvojumi” stāstījums franču valodā.


Širina el Ansarī ir stāstniece un aktrise, kura uzstājas daudzviet pasaulē, stāstiem pamatā ņemot "1001 nakts pasakas". Māksliniece uzskata, ka pasakas līdz šim nav stāstītas tā, kā viņa tās redz, un ka katra no tām slēpj kādu papildus  vēstījumu, kuru vēlas nodot skatītājiem. Stāstnieces kolēģis Jasirs Rami ir lautists un komponists, kurš spēlē arābu pasaulei raksturīgu mūzikas instrumentu.


Pirms pasākuma LiepU vadība un pārstāvji tikās ar Francijas vēstniecības Latvijā atašeju franču valodas jautājumos Felīciju Lorēnu un Francijas institūta Starpnozaru projekta koordinatori Sandru Urtāni. Tikšanās laikā abas puses apmainījās domām par franču valodas apguvi Latvijā un Liepājas Universitātē, kā arī diskutēja par atbalsta iespējām šīs valodas apguvē un darba iespējām pēc valodu studiju beigām.


Uzrunājot skatītājus zālē pirms izrādes Francijas vēstniecības Latvijā atašejs franču valodas jautājumos Felīcija Lorēna atzina: “Paldies, ka uzņemat mūs pie sevis šeit Liepājas Universitātē. Mums jau ir ilglaicīga sadarbība ar Liepājas Universitāti un kopumā ar Liepājas pilsētu. Esam ļoti priecīgi, ka varam šodien pie jums atvest šo muzikālo izrādi.”


Foto ŠEIT un ŠEIT.