Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.03.2018 00:00

LiepU IT studenti gūst pieredzi no Zviedrijas vieslektora

Trīs dienas Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes informācijas tehnoloģiju studentiem lekcijas lasīja vieslektors no Zviedrijas Mahmuds Rostampurs (Mahmud Rostampour).


Lekcijas notika par augstas veiktspējas skaitļošanas iekārtu iesaisti mākslīgā intelekta attīstībā, par mākoņdatošanas risinājumu drošību un uzņēmuma Intel vispārējo drošības stratēģiju. Studenti tika iepazīstināti ar uzņēmuma Cisco drošības risinājumiem un iesaistīti laboratorijas darbos, izmantojot Cisco dcloud mākoņdatošanas risinājumu, kā arī studentiem tika dots ieskats Lietu interneta (IOT) izstrādes rīkos un to izmantošanas iespējās.


Studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” direktors Dzintars Tomsons saka: “Lekcijās aplūkotās tēmas šobrīd ir populāras, aktuālas un arī jaunas. Līdz ar to lektors piedāvā gan ievadu tēmā, gan iespēju darboties praktiski.”


Mahmuds Rostampurs ir uzņēmējs, kurš sadarbojas ar augstskolām Skandināvijā. Tā kā lektors ir praktiķis, viņš studentiem spēj dot ne tikai akadēmiskas zināšanas, bet parādīt to, kas vajadzīgs uzņēmējam no IT speciālista.