Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 05.03.2018 00:00

Notiks vieslekcija par mūsdienīgu vadību uzņēmumos un organizācijās

Trešdien, 7. martā, plkst. 16:00 303. telpā sadarbībā ar Baltijas-Vācijas Augstskolu biroju notiks Aloiza Leiendekera (Aloys Leyendecker) vieslekcija „Vara un atbildība. Konfliktu vadība un mūsdienīga vadība uzņēmumos un organizācijās”. 


Vācijas Augstskolu biroja pārstāvji uzsver lekcijas aktualitāti: "Eiropas valstis attīstās, īpaši tas attiecas uz Latviju, kur strauji attīstās uzņēmējdarbība. No otras puses, Latvijas ekonomiku aizvien vairāk ietekmē ārzemju uzņēmumi. Pārmaiņas skar vairākas jomas, katras pārmaiņas ir saistītas ar konfliktiem, kas ir attīstības motori. Modernas, demokrātiskas sabiedrības principā dialogs un tā mērķis (kompromiss un vienprātība) ir jāuzskata par konfliktu risināšanas formu. Konflikta gadījumā uzņēmumā vairs neatlaiž darbinieku, bet gan vispirms tiek jautāts, kā konflikts ir saistīts ar uzņēmuma attīstību. Lai to īstenotu, uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju un valdību vadībai ir nepieciešams jauns skatījums uz organizāciju. Vienlaikus viņiem ir jābūt kompetentiem mediācijā. A. Leiendekera vieslekcija sāksies ar analīzi no sistēmiskās perspektīvas, tiks parādītas iespējamās konfliktu risināšanas jomas uzņēmumos un organizācijās, kā arī formulēti veidi, kā jēgpilni vadīt konfliktus."


Aloizs Leiendekers ir studējis teoloģiju un psiholoģiju un kopš 1998. gada ir pašnodarbināts mediators. Viņš ir pedagogs un laulību un ģimeņu konsultants, kā arī ir nodibinājis AL Mediācijas un konfliktu vadības institūtu Vācijā. A. Leiendekers pasniedz mediāciju Erfurtes Lietišķo zinātņu augstskolā Vācijā un ir Vācijas Federālās ekonomikas un darba mediācijas asociācijas reģionālās grupas vadītājs. Kopš 2007. gada viņš strādā arī Latvijā, kur apmāca cilvēkus komercmediācijā un sistēmiskajā konstelācijā.


Ar savu viedokli par šo tēmu dalīsies Anita Mežinska, kas ir Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes lektore un ir profesionāla menedžmenta konsultante.


Tiks nodrošināts sinhronais tulkojums no vācu uz latviešu valodu. Pasākums ir bezmaksas.


Informāciju sagatavoja:

Ērika Lauberga

Galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos