Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 05.03.2018 00:00

Par studiju iespējām LiepU stāsta vairākās pilsētās Ukrainā

Lai popularizētu Liepājas Universitātes starptautiskās studiju programmas, vairotu starptautisko atpazīstamību un piesaistītu ārvalstu studentus, Liepājas Universitātes Ārzemju sakaru daļas galvenais speciālists starptautiskās sadarbības jautājumos Patriks Morevs no 2018. gada 22. februāra līdz 1. martam kopā ar piecu Latvijas augstskolu pārstāvjiem apmeklēja Ukrainas lielākās pilsētas – Poltovu, Harkovu, Odesu, Mikolajevu, Vinnicu, Hersonu, Kijevu, kur tika organizēti “Studē Latvijā” semināri.


Informatīvo kampaņu organizēšana sadarbībā ar uzņēmu “Intellectual Guide” Ukrainā ir viens no Augstākās izglītības eksporta apvienības stratēģiskajiem mērķiem līdz 2020. gadam. Apvienības mērķis ir sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām veicināt Latvijas augstākās izglītības eksporta attīstību, kā arī pārstāvēt Latvijas augstākās izglītības iestādes starptautiskās izstādēs. Jau šobrīd racionāli tiek izmantoti finansiālie līdzekļi, vienai biedrības augstskolai pārstāvot pārejās biedrības augstskolas starptautiskās izstādēs, tādējādi informējot par iespējām iegūt augstāko izglītību Latvijā. LiepU ir šīs apvienības biedrs no 2013. gada.


Patriks Morevs atzīst:  "Interese par studijām Latvijā ir bijusi liela, jo katru semināru vidēji apmeklēja 70 - 80 potenciālo studentu."

 

Foto ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:

Ērika Lauberga

Galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos